Soorten RVS


Geparelstraald RVS

Glasparelstralen wordt toegepast om een uniforme finish te verkrijgen. Dat wil zeggen: na behandeling heeft uw RVS-product een schoon, glad en egaal oppervlak. Glasparelstralen wordt gebruikt als het visuele aspect belangrijk is. Daarbij komt dat glasparelstralen vaak goedkoper is dan polijsten of slijpen.

 

Geslepen RVS "K320"

Dit is eigenlijk de meest bekende soort afwerking van RVS. Geslepen RVS wordt gebruikt voor de achterwand van de keuken, uw afzuigkap of fornuis. K320 staat voor korrel 320 wat de fijnheid van het materiaal aangeeft.

 

Richtingloos geschuurd

Blank RVS, wat 2B finish genoemd wordt, is eigenlijk onbewerkt RVS. Dit kan door middel van schuren bewerkt worden, waardoor er een bepaald schuurpatroon ontstaat. Dit wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld werkbladen in de keuken, omdat hier minder snel krassen zichtbaar op zijn door de zichtbare structuur.

 

RVS 316

Dit is het type dat gebruikt wordt voor buitentoepassingen. Het heeft een hogere "legering", en daardoor beter bestand tegen corrosie. Uiteraard kunnen wij bepalen of dit nodig is bij uw type product.

 

Onderhoud

Veel mensen denken dat RVS onderhoudsvrij is. Men spreekt van roestvrij staal, wat eigenlijk roestvast staal moet zijn. RVS kan dan ook wel degelijk roesten door bepaalde aantastingen. Voorkom aantasting en spuit uw product in met een goede onderhoudsspray. Wij verkopen deze onderhoudsspray al voor € 14,95 per spuitbus van 600ml.